top of page

Pop-up Art Store in Museum Belvédère


De kunstdames, bestaande uit Jeanine de Boer & Renate Coenraad, verwelkomen je graag in hun stand op Dé Kunstbeurs van het Noorden in Museum Belvedere: Art Noord. Deze vindt plaats van donderdag 27 t/m zondag 30 sep 2018 (Heerenveen – Oranjewoud).

De Kunstdames hebben iets te vieren: 30 jaar vriendschap in de kunsten! Reden voor een bijzondere DK Pop-up Art Store #3 editie waarin zij werk van 20 vrouwelijke kunstenaars presenteren die 30 jaar vriendschap en werkrelatie weerspiegelen. Van jong talent tot gevestigde namen, van tekeningen, schilderwerk, objecten tot fotografie waarin het Noorden, het Oosten en het Westen - het werkgebied van De Kunstdames - met elkaar wordt verbonden.

Deelnemende kunstenaars: Simone Albers (ArtEZ Arnhem) – Roos Cornelius (Academie Minerva Groningen / Berlijn) - Roos van Dijk (Frank Mohr Instituut Groningen) – Daniek Dijkstra (HKU Utrecht) – Aline Eras (ArtEZ Arnhem) – Anne Forest (KABK Den Haag) – Line Gulsett (KABK Den Haag) – Marthe van de Grift (Academie Minerva Groningen) – Helena Hoogenraad (ArtEZ Enschede) - Anya Janssen (ArtEZ Arnhem) – Annegret Kellner (Academie Minerva & Frank Mohr Instituut Groningen / Amsterdam) – Ellen Kooi (Academie Minerva Groningen/ Haarlem) – Nynke Koster (KABK Den Haag) – Gabrielle Kroese (Academie Minerva Groningen) – Romy Joya Kuldip Singh (Academie Minerva & Frank Mohr Instituut Groningen) – Danielle Kwaaitaal (Rietveld Academie / Amsterdam) – Ellen Palsgraaf (Groningen) – Erica Scheper (ArtEZ Arnhem / Groningen) – Klasiena Soepboer (Academie Minerva Groningen & Rietveld Academie Amsterdam) – Aimee Terburg (Academie Minerva Groningen).

Met dank aan Torch Gallery Amsterdam (Line Gulsett, Nynke Koster, Ellen Kooi en Anya Janssen); Francis Boeske Projects Amsterdam (Danielle Kwaaitaal) en Galerie Plaatsmaken Arnhem (Aline Eras)

Openingstijden Donderdag 27 sep 11.00-17.00 uur Vrijdag 28 sep 11.00-21.00 uur Zaterdag 29 sep 11.00-17.00 uur Zondag 30 sep 11.00-17.00 uur

Entreeprijzen - Entree bedraagt 12 euro p.p; met museumjaarkaart 3 euro toeslag - Kinderen t/m 12 jaar gratis - Bezoekers die terug willen komen kunnen bij de kassa een kaart krijgen die recht geeft op gratis herhaalbezoek

Aanvullende informatie

De DK Pop-up Art Store is een tijdelijk kunstpodium, waarin kunstenaars, die de afgelopen jaren zijn ‘gescout’, samen worden gebracht en gepresenteerd. Vanwege de kunstprojectwerkzaamheden van allerlei aard bezoeken De Kunstdames regelmatig eindexamenexposities, presentaties van vervolgopleidingen, beurzen, galerieën en manifestaties. Dit heeft hen in contact gebracht met het gevestigde kunstcircuit in Nederland, maar ook met veel jonge kunstenaars. Door de projectactiviteiten kunnen De Kunstdames zelden hun persoonlijke keus aan een breed en geïnteresseerd publiek tonen. Vandaar het idee voor de DK Pop-up Art Store, waarvan de eerste twee edities bij Kunsthandel Richard ter Borg in de stad Groningen hebben plaatsgevonden.

De Kunstdames zijn al bijna 30 jaar samen, maar ook afzonderlijk, actief in de kunstwereld (vooral in het Noorden). Hun kracht is kunst op een toegankelijke, professionele en waardevolle wijze in een leef- of werkomgeving in te passen, afgestemd op persoonlijke en/of bedrijfsmatige wensen en behoeftes. Hun ervaring wordt gevormd door vele jaren galeriehouder- en adviseurschap op het gebied van bedrijfsinrichtingen en -collectieopbouw op beleidsmatig niveau. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor diverse kunst- en cultuurprojecten in opdracht van kunst-, en overheidsinstellingen.

Zie voor meer informatie www.facebook.com/dekunstdames , www.enarte.nl & www.arteria.nl

28 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuws / blog

bottom of page