top of page

Nieuwsbrief februari 2023: Dag Belvédère, vaarwel Biotoop

Bijgewerkt op: 23 mei 2023

Door Museum Belvédère ben ik gevraagd werk te maken voor de tentoonstelling 'Als de Dood'. Deze is binnenkort te bezoeken in Heerenveen. Er hangen twee grote schilderijen van mijn hand. Daarnaast is er in Groningen vanaf eind maart een groepstentoonstelling te zien bij Stichting WEP waar ik aan mee doe.

Tot slot staat er een verhuizing van mijn atelier op het programma.


Death Is Not the End, olieverf op doek, 100 x 140 cm, 2022 Op de ansichten van links naar rechts: George Edmund Butler, Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Käthe Kollwitz, Charlie Toorop, Marlene Dumas, Édouard Manet, Edvard Munch en Gustav Klimt.


Museum Belvédère: Als de Dood Een groepstentoonstelling rondom een groot thema, met kunstschilders, fotografen, beeldhouwers en dichters. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie met beelden, korte verhalen en gedichten. Te zien van 11 februari tot en met 11 juni 2023.


WEP SALON

Kunstenaarsinitiatief WEP organiseert een tentoonstelling in haar projectruimte met kunstenaars waar ze zich mee verbonden voelt. Het belooft een divers en spannend beeld van de Groningse kunstscene te geven. Opening vrijdag 24 maart om 17.00 uur. Verder te bezoeken: 25 en 26 maart, 1, 2 en 6 april.

Origami haas van eigenhandig beschilderd papier, 80 cm hoog.


Vaarwel Biotoop Helaas heb ik maar kort van mijn nieuwe atelier kunnen genieten; na twee dikke huurverhogingen op rij, ga ik de Biotoop binnenkort verlaten. Met pijn in het hart, want ik heb er met plezier bijna acht jaar gewerkt al met al. Ik zal mijn fijne ruimte gaan missen, maar ook alle bezoekers van de jaarlijkse BiotOpendag, de collega-kunstenaars en mijn dagelijkse fietstocht erheen. Tijdens het opruimen vond ik deze collage die ik ooit gemaakt heb...


Hallo nieuw atelier! De verbouwing is nog gaande: er wordt hard gewerkt aan een nieuw atelier bij mij aan huis in de Oosterpoort. Het belooft een prettige werkplek te gaan worden en ik ga er zeker weer mooie dingen maken. Voor open-atelierdagen komen ook vast wel weer mogelijkheden en langs komen op afspraak wordt alleen maar makkelijker. Seasons Change, olieverf op doek, 80 x 80 cm


16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuws / blog

bottom of page