top of page

Lust(rum) 5 jaar melklokaal

Bijgewerkt op: 23 mei 2023


In juli kreeg ik een uitnodiging van Albert Oost en Monique Vogelsang van Melklokaal. Melklokaal is een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst, zoals ze zelf omschrijven 'op de grens van kunstenaarsinitiatief en galerie'.

Dit jaar bestaan ze vijf jaar en de vraag was om een werk te maken voor de lustrumtentoonstelling, waarvoor alle kunstenaars die de afgelopen jaren geëxposeerd hebben benaderd zijn. Daarbij gezegd dat het een prikkelende, verleidelijke en sexy show moest gaan worden. Met de huidige serie waar ik aan werk, schilderijen met daarop ansichtkaarten van kunstwerken, kan ik veel kanten op. Ook de prikkelende kant. Ik heb gekozen voor het schilderij l'Origine du Monde van Gustave Courbet, gemaakt in 1866. De ansichtkaart heb ik op ware grootte geschilderd en het hele schilderij is 36 x 48 cm. Als titel heb ik een songtekst van Suzanne Vega genomen: Marlene On The Wall. Haar muziek heb ik veel geluisterd als tiener. Toen had ik overigens nog nooit van Gustave Courbet gehoord.

De tentoonstelling is te zien van 20 oktober tot en met 17 november 2019 in Heerenveen.

Ik heb nog een tweede versie van dit werk gemaakt en dat is hier te zien, onder het kopje recent werk.

Marlene On The Wall

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag haas

Nieuws / blog

bottom of page