top of page

Atelierverhuizing


Vorige maand was ik met mijn vriendin Marleen naar de tentoonstelling Icons in het Fries Museum in Leeuwarden. Oh, die goeie ouwe tijd.

Marleen heeft ook een atelier in de Biotoop, recht boven mij, maar dan veel groter.

Ze gaf aan haar atelier te gaan verlaten en of ik geen interesse had. Het atelier is niet alleen veel groter, maar heeft ook water: wat een luxe. Niet meer naar de toiletten hoeven om water voor een kopje thee te pakken of voor het schoonmaken van de penselen.


Het nieuwe atelier is wel wat duurder en het was dan ook even slikken toen daar bovenop nog een fikse huurverhoging kwam in verband met de toegenomen stookkosten. Nou ja, ik zie het maar als een investering in mijn werk. Deze week is het zover en kan ik verhuizen.

Na zesenhalf jaar ga ik mijn huidige atelier verlaten. Het was een fijne plek om te zijn, in goede en slechte tijden. Ik sta wel versteld hoeveel spullen ik in de loop der jaren hier naar binnen heb gesleept: materialen, schilderijen, meubels, boeken, dozen vol bubbeltjesfolie en ga zo maar door. Gelukkig hoef ik er alleen de lift mee in en weer uit. Op naar mijn nieuwe atelier, met meer ruimte en eigen water. Al zal ik de ontmoetingen bij de kraan bij het toilet nog gaan missen, want het was de plek waar ik de meeste collega’s tegenkwam en daarmee misschien wel het hart van de creatieve broedplaats die de Biotoop is 🙂

110 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag haas

Vos 2.0

留言


Nieuws / blog

bottom of page