top of page

Bye bye Biotoop

Sinds 2015 heb ik een atelier in de Biotoop. Ik verhuisde toen van Westernieland naar Groningen. Na elf jaar een atelier aan huis te hebben gehad, zocht ik in de stad een werkruimte buitenshuis. Het liefst met collega's in de buurt. Het werd de Biotoop, de grote creatieve broedplaats in Haren. De eerste jaren zat ik in een niet al te groot atelier. Klein maar fijn. Ruim een jaar geleden kwam het atelier erboven vrij, dat veel ruimer was en water had bovendien. Ik besloot te verhuizen. Ik heb er met veel plezier gewerkt, maar het was van korte duur helaas. Twee dikke huurverhogingen en een hoop onrust verder, ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Dat heb ik gevonden, dicht bij huis. Heel dicht bij huis.

De benedenverdieping van waar ik woon in de Oosterpoort functioneerde als schuur en logeerkamer. Daar wordt nu druk verbouwd. Het logeerbed heeft het veld moeten ruimen en de schuur wordt een stuk kleiner. Daarvoor in de plaats komt een denk ik heel fijn atelier. Ik hoop nog een goed alternatief te vinden voor de jaarlijkse BiotOpendag, die altijd veel bezoekers trok. Het hebben van collega-kunstenaars in de buurt ga ik ook missen, al waren er in Haren vaak meer dagen dat ik niemand sprak dan wel. Nog wat verder klussen en dan 'even' alle spullen uit mijn atelier een plek geven en ik kan weer aan het schilderen. Ik kijk er naar uit.


Een terugblik op acht jaar werken in de Biotoop.


320 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag haas

Vos 2.0

Comments


Nieuws / blog

bottom of page