top of page

De ezel op de ezel

Een poosje geleden kreeg ik de vraag of ik een schilderij van een schildersezel wilde maken. De eigenaar was erg gehecht aan de ezel die al een leven lang mee ging, maar vanwege een op handen zijnde verhuizing naar een Tiny House moest de ezel het veld ruimen. Voor een niet al te groot schilderij was wél plek in het nieuwe huis.


Ik heb aan de hand van verschillende foto's een paar schetsen gemaakt en deze aan de opdrachtgever laten zien. Op het behang achter de ezel had ik een stopcontact geplaatst en toevallig bleek zij opvallende groene stopcontacten in het nieuwe huis te krijgen, dus dat viel op zijn plek. Het verzoek kwam of het schilderij langwerpiger kon, om de lengte van de ezel te benadrukken. Dat vond ik een goed idee. De cactussen staan ook in het huis en die heb ik op het schilderij op de ezel gezet. Op de foto's hieronder is in vogelvlucht te zien hoe het schilderij tot stand is gekomen.


75 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag haas

Comments


Nieuws / blog

bottom of page