top of page

Eekhoorns

Vorige maand heb ik dit schilderij afgerond: twee eekhoorns van origami. Ik was er vorig jaar al aan begonnen, in mijn atelier in de Biotoop. Ik zat daar op de tweede verdieping met voor mijn ramen een grote boom. Tweemaal heb ik daar gezien dat er een eekhoorn over de takken liep; wat een leuke aanblik was dat.

Een eekhoorn vouwen valt nog helemaal niet mee kan ik zeggen. Dit origami figuur is tot dusver het enige dat ik heb gevouwen van een langwerpig stuk papier. Vrijwel alle figuren starten vanuit een vierkant. Ik heb ondertussen een heel aantal boeken over origami, maar deze heb ik aan de hand van een YouTube filmpje gemaakt (play - pauze - play - pauze - play - pauze).

Het ontstaan van het schilderij ging overigens in hetzelfde ritme. Het was zoeken naar de juiste kleuren, er kwam een vraag van Museum Belvédère tussendoor en daarna een verhuizing van mijn atelier. Maar nu is het schilderij dus af en te zien bij Stichting WEP, in Groningen. Komend weekend van 13.00 - 17.00 en donderdag 6 april van 17.00 tot 20.00 uur. In een expositie met werk van meer dan 60 kunstenaars uit Groningen!


Eekhoorns, Olieverf op linnen, 60 x 90 cm, 2023


Recente blogposts

Alles weergeven

Dag haas

Comments


Nieuws / blog

bottom of page