top of page

Functionele dingen aan de muur

Bijgewerkt op: 22 nov. 2020


Een nieuw huis met één mooie grote muur voor de boekenkast met precies in het midden de thermostaat (wie had bedacht dat dát een handige plek was?); mijn bijbaan in de prachtige, in stijl ingerichte borg Verhildersum in Leens, met verplichte brandmelders en nooduitgangbordjes op allerlei in het oog springende plekken; schilderijen aan muren met vlakbij een stopcontact dat mee gaat doen met de compositie en de aandacht van het oog wegtrekt (zelfs in musea): dit alles maakte dat ik in 2010 met een nieuwe serie werken startte. De serie kreeg de titel 'Functionele dingen aan de muur'.


Eerst ben ik tientallen kleine werkjes gaan maken: stopcontacten, lichtknopjes en brandmelders op min of meer ware grootte. Daarna ben ik met de formaten gaan spelen en ben ik de objecten op verschillende formaten gaan schilderen, tot een stopcontact van 80 x 60 cm aan toe. Vervolgens kwam het idee om ze in een context te schilderen, met de omgeving erbij. In mijn vorige werk, met de smurfen en de balletmeisjes, waren er al patronen in mijn werk gekomen en dat leidde nu tot mooie behangpatronen en de Delfts blauwe tegels. De volgende stap was dat ik (delen van) bestaande kunstwerken ben gaan toevoegen. Dit bood allerlei nieuwe mogelijkheden, ook voor latere series. Op de laatste foto hierboven zie je een stuk van een schilderij van Frans Hals.

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag haas

Comments


Nieuws / blog

bottom of page