top of page

Gehackt

Zondagavond kreeg ik mail van ene Scott Prior uit Northampton die mijn werk Amazing vond. Hij informeerde naar de beschikbaarheid en prijs van zes schilderijen. Mijn eerste reactie was dat het oplichting zou kunnen zijn. Iemand die ik niet ken die meerdere werken ineens wil kopen? Maar goed, het kan!

Ik stuurde een vriendelijke mail terug met informatie. De reactie kwam snel; hij wilde ze alle zes. Het was een cadeau voor zijn vrouw, maar het moest allemaal direct geregeld want de Anniversery date was around the corner.

Beetje alarmerend. Maar goed, het kan!


Gisteren ben ik hier een groot deel van mijn middag zoet mee geweest. Uitgezocht wat er komt kijken bij het sturen van werk naar Amerika, wie het kan doen, hoe snel en wat de kosten zijn. Ook ben ik nog wat verder onderzoek gaan doen naar Scott Prior. Zijn site zag er goed uit en ook op google zag ik geen gekke dingen over hem. Wel kwam ik op zijn Facebookpagina een bericht tegen van een Nederlandse kunstenaar dat hij gehackt zou zijn, dat ze een gekke mail van hem had gekregen. Deze persoon ben ik eens gaan bellen. En jawel, ook zij had een bericht gekregen dat hij meerdere schilderijen wilde kopen. Met in mijn achterhoofd dat er onder de eerste mail ‘Happy New Year’ had gestaan, vervloog nu echt het idee dat deze persoon die zich als Scott Prior voordoet serieus interesse in mijn werk heeft. Maar goed, het hád gekund…


Ik vond hier een interessant artikel over Art Scams.


De zes schilderijen:


479 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag haas

Comments


Nieuws / blog

bottom of page