top of page

Pastelkrijt en patronen

In de periode dat ik aan de serie smurfenschilderijen ben begonnen (in 2007), heb ik aan nog een serie gewerkt: 'Meisjesdromen', een serie schilderijen en tekeningen met balletmeisjes. De aanleiding was een boekje uit de bibliotheek met daarin afbeeldingen van balletposes, overal meisjes in roze kleding, eigen dromen van vroeger over ballet en vragen over authenticiteit en universele verlangens.

Ik ben tekeningen met houtskool en daarna met soft pastelkrijt gaan maken van balletmeisjes. Dat maakte dat ik vervolgens weer verder ben gegaan met de serie Caravans; waar ik voorheen alleen schilderijen maakte, ben ik daar nu tekeningen aan gaan toevoegen. Ik maak nog altijd meer schilderijen dan tekeningen, maar ben heel blij dat ik nu af en toe ook op papier werk.


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuws / blog

bottom of page