top of page

Pastelkrijt en patronen

Bijgewerkt op: 23 apr. 2023

In de periode dat ik aan de serie smurfenschilderijen ben begonnen (in 2007), heb ik aan nog een serie gewerkt: 'Meisjesdromen', een serie schilderijen en tekeningen met balletmeisjes. De aanleiding was een boekje uit de bibliotheek met daarin afbeeldingen van balletposes, overal meisjes in roze kleding, eigen dromen van vroeger over ballet en vragen over authenticiteit en universele verlangens.


De eerste jaren na mijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem werkte ik verder aan de serie schilderijen met caravans waarmee ik afstudeerde en aan een serie over nieuwbouwwijken. Het uniforme en universele speelde hierin een belangrijke rol. Ditzelfde zag ik om mij heen bij meisjes die allemaal een voorliefde voor roze en ballet en prinsessenjurken lijken te hebben. Op de achtergrond speelde vast mee dat ik begin 30 was en in mijn omgeving veel mensen in de kleine kinderen zaten en ik mijzelf nog afvroeg of ik dat nou ook wilde, kinderen, of toch liever niet.


Ik ben tekeningen van balletmeisjes gaan maken met houtskool en daarna met soft pastelkrijt. Dat maakte dat ik vervolgens weer verder ben gegaan met de serie Caravans; waar ik voorheen alleen schilderijen maakte, ben ik daar nu tekeningen aan gaan toevoegen. Ik maak nog altijd meer schilderijen dan tekeningen, maar ben heel blij dat ik nu af en toe ook op papier werk.


17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag haas

Comments


Nieuws / blog

bottom of page