top of page

The Architect

Meestal werk ik in serie en maak ik een heel aantal schilderijen en tekeningen rondom één thema. Ik begon met één schilderij van een enkele caravan en kreeg steeds meer ideeën: meerdere caravans bij elkaar, in een bos, in een weiland, in de sneeuw. De serie ontstond vanzelf. Soms werk ik in serie omdat één schilderij het verhaal niet vertelt, zoals bij de pakjes boter. Andere keren omdat ik bijvoorbeeld meerdere kleurcombinaties of composities wil proberen. En soms gewoon omdat ik wel aan het werk wil, maar niet elk moment briljante nieuwe ingevingen heb.


Meestal in serie dus. Af en toe maak ik echter ook losstaande werken. Dat zijn er ondertussen zoveel, dat het een aardig gevuld mapje in mijn fotoalbum op de computer is; het mapje ‘Divers’. Eén zo’n werk is dit paneeltje: ‘The Architect’. Ik had het ook de titel ‘De ontwerper’ kunnen geven of ‘Mijn hoofddocent Vrije Kunst op de Academie’, al viel die laatste al snel af.

Het is opvallend en ergens ook grappig hoe elke branche of cultuur zijn eigen (dress) codes heeft. Toen ik nog Bedrijfseconomie aan de Hanzehogeschool studeerde, liepen mijn medestudenten en vooral ook de docenten er heel anders bij dan daarna op de Kunstacademie. Tot en met de bril aan toe dus.


Overigens heb ik net die hoofddocent van toen eens gegoogeld en hij blijkt niet alleen beeldend kunstenaar te zijn, maar doet ook aan ‘interior architecture design & advise’.

Zo komt alles samen in die ene bril. Zelfs de Engelse titel.

The Architect, olieverf op paneel, 9,5 x 14 cm, 2015

Particuliere collectie

41 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag haas

Comments


Nieuws / blog

bottom of page