top of page

Uit de oude doos

Bijgewerkt op: 14 mrt. 2021


Dit was het eerste schilderij uit de serie caravans dat ik maakte. Het was 2004 en ik zat in het laatste jaar van de Kunstacademie in Arnhem. Deze caravan is nog redelijk dicht bij de foto gebleven die ik had gemaakt, later verdwenen er meer details en ben ik de vorm ronder gaan maken. Wat ik pas veel later zag, en wat blijkbaar ook mijn docenten destijds is ontgaan, is dat ik het hele voorste wieltje onder de dissel niet heb geschilderd! Was blijkbaar op de foto niet goed te zien door het hoge gras onder de caravan.


Ondertussen ben ik veel series verder, maar af en toe schilder ik nog een werk met caravans of komt de caravan op een andere manier in een huidige serie terug, zoals in het schilderij 'This is nog a painting' met de ansichtkaart achter het stopcontact.

This is not a painting, olieverf op doek, 30 x 30 cm, 2017


Foto boven: Zonder titel, olieverf op doek, 50 x 70 cm ongeveer, 2005

23 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag haas

댓글


Nieuws / blog

bottom of page