top of page

Melk de witte motorMelk is ook zo’n product waarvan ik dacht: ‘melk is melk’. Ik ben opgegroeid in de Noordoostpolder en wij haalden vroeger melk rechtstreeks bij de boer; in de schuur werd je melkbus gevuld vanuit een grote tank. Een deel van het jaar kon de melk thuis afgeroomd worden om er slagroom van te kloppen, zo vet was ze. Ik kreeg vaak een scheut water door de melk om het ‘halfvol’ te maken. Ik vond het alsnog niet lekker.


In de basis is er dus melk en karnemelk. En chocolademelk, maar dat is een buitencategorie.

Maar er is dus ook het onderscheid volle, halfvolle en magere melk. Oh ja, en lang houdbare melk en eh… minder lang houdbare melk. Er is melk met extra calcium en er is weidemelk. Net als bij boter, zijn er veel meer varianten dan gedacht. Nadat ik een paar maanden bezig was met alle pakjes boter te schilderen, ben ik ook met de vele varianten melk begonnen. Als afwisseling. Pakjes boter hebben allemaal min of meer dezelfde vorm; melkpakken zijn anders en onderling is er ook nog enige variëteit. Heel 2013 heb ik aan deze series gewerkt.


Ergens dat jaar stond ik in de supermarkt voor een leeg schap bloem. Wel was er pannenkoekenmix, heel veel pannenkoekenmix. Allerlei soorten pannenkoekenmix. Terwijl ik niet beter weet dan dat je pannenkoeken maakt met bloem, een beetje zout, eieren en: melk.38 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Dag haas

Comments


Nieuws / blog

bottom of page